Veckobrev v.3

Veckan som gått (v.3)

Det var roligt att Viktor har blivit frisk, så nu är hela klassen samlad igen. Jocke är fortfarande ute och reser och Pernilla vikarierar för honom. I måndags påbörjade Rasmus sin praktik, den varar fram till sportlovet.

I tisdags påbörjades planeringen till torsdagens matlagning av Viktor och Arlind. Utifrån veckans reklamblad bestämde de vad som skulle inhandlas på onsdagen. Det var roligt att se två så aktiva killar komponera  en måltid enligt kostcirkeln.

Bild 480       Bild 481

På bilden målade vi tavlor med olika motiv . Arlind ville måla en lastbil, först tog han fram en bild på datorn och sedan skapade han en egen bild. Oliver och Viktor målade mosaik bilder eller kyrkfönster.

Bild 484     Bild 485   Bild 486

I onsdags var Ingun och Inger på studiebesök på kommunikationsgruppen i Växjö. Det är en daglig verksamhet som har specialiserat sig på kommunikation och kommunikationskartor och vikten av att alla har rätt till en egen kommunikation.

Tre killar drog iväg för att handla, eftersom de hade gjort en bra inköpslista från affärernas reklamblad fungerade detta kanonbra. När de kom tillbaka till skolan bjöd Oliver på nybakade scones. På musiken tränade vi på våran repetoar av låtar som vi ska ha vid uppvisningen i vår.

Bild 490

Torsdagen var en bra dag där alla skötte sina sysslor. Viktor fixade kycklinggrytan, Arlind kokade ris, Rasmus dukade och Oliver skar grönsaker.

Bild 494    Bild 502

Viktors kycklinggryta:

Du behöver:

Kycklingfilé, broccoli, svamp, paprika, vitlök, creme fraiche, matlagningsgrädde, tomatpuré, röd currypasta, sweet chilisås, salt och peppar.

Gör så här:

Dela kycklingen och bryn den, krydda med salt och peppar. Fräs svampen och paprikan. Blanda i en gryta och smaksätt efter tycke och smak. Koka till broccolin och kycklingen är klar. Servera med ris och sallad! 

 Veckan som kommer (v. 4):

På torsdag kommer vi att åka till Hovmantorp och bowla. Lunchen äter vi i skolan så Viktor och Arlind får på tisdag komponera en måltid som går snabbt att tillaga.

 

 

En tanke kring ”Veckobrev v.3

  1. Tillie & Janie

    Mums vad god kyckling grytan ser ut, den måste vi prova här hemma. Oliver får bli förste stjärnkocken =)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *