Vecka 18

Veckan som gått (v 18):

En skolvecka med bara 3 dagar som försvann fort! I måndags var Viktor på praktiskt arbete på Zebran och Arlind var på biblioteket och sorterade böcker som han sätter tillbaka på rätt plats. Eftersom det var fint väder passade Rasmus och Oliver på att ha ett målarpass ute på baksidan av skolan.

I tisdags när Viktor kom tillbaka från praktiken hade Arlind och Ingun bakat kringlor. Och de blir bara godare och godare så de börjar bli specialister på kringelbakning!! Eftersom det är ledigt på torsdag så blev det ingen matplanering för grabbarna, som fick ett extra arbetspass!  Bildlektionen hölls utomhus och eleverna fick måla vid stafflierna.

På onsdagen blev det ingen handling utan grabbarna fick lite andra uppgifter, det blev ett arbetspass och en promenad innan fikat. Oliver bakade kaffebullar, som var jättegoda. Ronnie var ledig men vi hade musik i alla fall, för sjunga gillar vi ju att göra på Nyängskolan! Vi passade även på att utvärdera vår kulturafton och berätta vilka känslor som vi kände under kvällen. Álla var nöja med sitt framträdande. Viktor avslutade dagen med att jobba på Zebran och vi andra som var kvar på skolan hade arbetspass.

Veckan som kommer (v 19):

På måndag kommer Viktor att jobba på en förskola efter lunch. Arlind är ledig på måndag.

På tisdag har Viktor praktik i Hovmantorp, Arlind bakar, Oliver har motorikpass och Rasmus har ett arbetspass. Arlind och Viktor kommer att planera för torsdagens matlagning, denna gång måste de hitta på något som är enkelt och snabbt att tillaga. På bilden kommer vi att få se Inguns fina semesterbilder från hennes Sydamerika resa.

På onsdag går Arlind, Viktor och Rasmus och handlar, när de kommer tillbaka har Oliver bakat något gott till fikan. Vi kommer att ha musik innan lunch som vanligt och sista timmen går Viktor till en förskola för att jobba lite praktiskt.

På torsdag kommer Arlind, Viktor och Oliver åka till Skruvs idrottsplats för att  träna friidrott. Skicka med idrottskläder som passar för den dagens väder! De kommer tillbaka till skolan till lunch, därför måste de ha tänkt ut något enkelt och snabbt tillagad mat. För Arlind och Viktor blir det en heldag med idrott, för de fortsätter att idrotta efter lunchen tillsammans med daglig verksamhet i sporthallen. För Rasmus kommer den här dagen se lite annorlunda ut, han kommer tillsammans med Lotta, Marianne och Christina åka till Växjö för att gå på en hjälpmedelsmässa.

På fredag blir det idrott igen för Arlind och Viktor i träningslokalen, Rasmus har ett motorikpass i skolan. För Oliver blir det lite annorlunda, kl 10:00 invigs hans konstutställning på biblioteket i Lessebo. Olivers konst kommer finnas på biblioteket fram till den 30 maj så missa inte att gå dit och titta!!!

En tanke kring ”Vecka 18

  1. Janie

    Ska bli jätte spännande, på Måndag ska jag köra ner och titta på Olivers utställning … min duktiga lilla kille <3

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *