Veckobrev v 19

Veckan som gått v 19:

Valborgsmässoafton är förbi och så även april. Man kan lugnt säga att maj har startat med omväxlande väder. Till och med åska sent i tisdags kväll, men plötsligt skiner solen och det är då det känns så härligt.

Eleverna har jobbat med sitt vanliga schema under veckan. På bilden fortsatte vi att jobba med rekvisita till föreställningen. Oliver och Rasmus gör hjärtan på olika sätt.

005 006

 

 

 

 

 

 

 

I tisdags planerade Viktor och Arlind veckans torsdagslunch. Dags för ett nytt land och USA kom som önskemål. Hamburgare tänker nog de flesta men vi kände för pulled pork och chicken.  Ner till affären på onsdag morgon och handla allt på listorna. Allt förberett och klart för matlagning.

Onsdag eftermiddag var det DV-idrott och eftersom det var så vackert väder, bestämde vi oss för Idrottsplatsen. Där finns gott om utrymme för spring och annat som t.ex fotboll. Lycka är att testa fotbollsskorna igen. Rasmus tog en sväng med maewalk ute i det vackra vädret och Oliver hade praktiskt arbete. Han provade på att göra varma mackor igen. Övning ger färdighet.

I torsdags var det bara att blanda deg och baka pitabröd som vi kunde fylla med lite smått och gott. Det arbetades i alla vrår med att baka, skära grönsaker, blanda sås, fixa kött och duka.  Efter ett gott samarbete samlades alla i köket för att smaka av den goda maten. På bordet stod den amerikanska flaggan och countrymusik hördes i bakgrunden.Dagen avslutades med en filmsnutt om New York.

009 011

I fredags var det idrott för alla.
Veckan som kommer v 20:

En kort vecka igen eftersom det är Kristi Himmelfärds dag på torsdag och lovdag på fredag.

Vi går till biblioteket efter lunch på tisdag och har bild onsdag morgon i stället.

Studiedagar måndag och tisdag 18-19/5

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *