Vecka 6

Veckan som gått (v.6): På lektionen om vårt samhälle tittade vi på en film från 1964, i filmen kom vi körande från Kalmar och vi upptäckte att det var många saker som var annorlunda mot nu – man körde på ”fel” sida av vägen, nuvarande ICA och Konsum fanns inte och samhället tog slut efter Oasen.

På SO:n pratade vi om 1980-talets dystra nyheter; mordet på Olof Palme och Tjernobylolyckan. Innan den lektionen avslutades hann vi lyssna på 80-talets stora svenska idoler – Roxette.

På torsdagen bakades det semlebullar och vi delade även ut beställningslappar till den kommande Fettisdagen. Sista lektionen för dagen diskuterade vi vilka frågor vi ska ställa inför besöket på Kommunhuset, där vi ska träffa utbildningsförvaltningens ekonomer. Vi pratade också om känslor, hur man visar hänsyn och hur man ska bete sig på jobbet, i skolan, hemma och i taxin/bussen.

Veckan som kommer (v. 7): Sista veckan innan sportlovet! Vi hoppas att snön kommer att ligga kvar även nästa vecka skicka gärna med kläder efter väder!

På vårt samhälle kommer grundsär redovisa sitt arbete, där de har jämfört gamla och nya byggnader och platser i Lessebo.

På tisdagen kommer vi att göra iordning semlorna efter allas önskningar, vi kommer att fika efter lunch. Sista lektionen kommer vi att gå ner till kommunhuset och intervjua två ekonomer på utbildningsförvaltningen.

På mat och boende kommer vi att ha en lektion om ekonomi och den sista lektionen jobbar vi lite praktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *